Ownership nemen is krachtig leven op jouw voorwaarden

"Man die voor een groot bureau staat en een document bekijkt met een uitgebreide muurcollage van notities en schetsen erachter

Reading progress

De eerste weken van 2023 liggen achter ons. Tijd gaat zo snel tegenwoordig of ben ik diegene die dit enkel ervaart?

De afbeelding hierboven heb ik als nieuwjaarskaartje gestuurd naar mijn klanten en nu wil ik deze afbeelding ook met jullie delen. Ik wilde mijn klanten in 2023 een jaar toe wensen waarin zij zichzelf toelieten om helemaal zichzelf te mogen zijn. Dat ze in 2023 mogen floreren, dat ze zich niet kleiner hoeven op te stellen of inhouden.

Voeg je koptekst tekst hier toe

Maar floreren komt niet uit de lucht vallen. Dit is echt hard werken. Elke dag opnieuw.ย ย De beloning echter dat je terug gaat stralen enย ๐’๐’˜๐’๐’†๐’“๐’”๐’‰๐’Š๐’‘ย pakt in je leven is het harde werken dubbel en dik waard.

Ik zie veel mensen rondom mij zich inhouden en veel de behoeftes van anderen invullen. Soms zelfs op automatische piloot schakelen. Velen hebben angst dat als ze meer naar zichzelf luisteren en belang hechten aan hun eigen behoeftes dat ze als โ€˜eฬณgฬณoฬณรฏฬณsฬณtฬณiฬณsฬณcฬณhฬณโ€™ bestempeld gaan worden. Maarย ๐’๐’˜๐’๐’†๐’“๐’”๐’‰๐’Š๐’‘ย pakken kan vanuit daadkracht en positieve energie. Het is enkel maar als je goed voor jezelf zorgt dat je pas aan een ander kan geven. Het is niet voor niets dat in een vliegtuig je eerst je eigen zuurstofmasker dient op te zetten en dan pas die van je kinderen.

Die angst om voor zichzelf te kiezen, zorgt ervoor dat je slachtoffer bent van je gedachten en soms slaaf van je vooropgestelde doelen. Het stellen van doelen is belangrijk om iets gedaan te krijgen maar komen ze wel vanuit je eigen behoeftes en wat als je met een overwachte gebeurtenis te maken krijgt. Durf je dan owernship pakken en het doel verplaatsen.

Ik geef een voorbeeld. Stel je hebt vandaag vooropgesteld om sales te doen want dat is een deel van je takenpakket.ย ย Je hebt gepland dit deze namiddag te doen. Om 12u30 krijg je telefoon van de school om je kind af te halen wegens ziekte. Wat doe je?

Ga je een grootouder vragen om je kind op te halen?

Ga je je kind zelf ophalen maar thuis verder werken aan je bureau?

Of zou je het jezelf durven gunnen om de volgende beslissing te nemen. Ik neem nuย ๐’๐’˜๐’๐’†๐’“๐’”๐’‰๐’Š๐’‘ย op de relatie met mijn kind en ik neemย ๐’๐’˜๐’๐’†๐’“๐’”๐’‰๐’Š๐’‘ย op mijn werk door het te verplaatsen naar een ander moment waar ik er meer met mijn gedachten bij ben.

Je haalt je kind af en spendeert kwaliteitstijd met hem en bent volledig in bewustzijn bij hem.

Isย ๐’๐’˜๐’๐’†๐’“๐’”๐’‰๐’Š๐’‘ย het slaafs nastreven van je doelen of durf jeย ๐’๐’˜๐’๐’†๐’“๐’”๐’‰๐’Š๐’‘ย pakken op je innerlijke waarheid, gevoel en behoeftes en daar naar handelen. Dicht bij jezelf komen en jezelf kennen zorgt ervoor dat je bewustย ๐’๐’˜๐’๐’†๐’“๐’”๐’‰๐’Š๐’‘ย gaat pakken.ย En dat je de beslissingen neemt die bij jou passen.

Als jeย ๐’๐’˜๐’๐’†๐’“๐’”๐’‰๐’Š๐’‘ย oppakt in je leven, kan 2023 voor jou een krachtig jaar worden.

Een jaar waarin je dichter bij jezelf komt en je eigen behoeftes leert kennen.

Vanuit je eigen waarheid je doelen stellen en deze kunnen realiseren.

Hoe fijn zou het zijn om zo straks 2023 te kunnen afsluiten.

Want onthou, tijd vliegt voorbij!