Trouw blijven aan jezelf: de reis naar een nieuwe werkplek

Stijlvolle illustratie van een man in pak met koffer die langs een minimalistische setting met planten en zachte pastelkleuren loopt.

Reading progress

Elk van ons heeft zijn unieke behoeften, en voor sommigen van ons zijn deze behoeften sterker dan voor anderen. Als hooggevoelig persoon voel ik prikkels intenser. Ik neem de wereld om me heen waar op een dieper niveau, wat zowel een zegen als een uitdaging kan zijn.

Tot voor kort was mijn professionele thuis PARC 51, een plek die ik de afgelopen jaren met liefde heb bewoond. De elegantie van het interieur, het rustgevende groen van de bomen en de stimulerende interacties met andere gedreven ondernemers vulden veel van mijn dagen. Maar zoals alles in het leven, kunnen zelfs de mooiste omgevingen hun uitdagingen hebben.

Gaandeweg begon ik te merken dat, hoewel de omgeving esthetisch aangenaam was, de constante drukte en prikkels me uitputten. De tussenpozen die ik nodig had om te herstellen tussen coachingsessies werden schaarser in zo’n bruisende omgeving. Dit besefte ik des te meer toen het moeilijker werd om me te concentreren en op te laden voor mijn volgende sessie.

Hooggevoelig zijn betekent dat ik extra gevoelig ben voor deze externe prikkels. Waar sommige mensen energie kunnen halen uit drukte en activiteit, kan het voor mij soms te overweldigend zijn. Daarom besloot ik dat het tijd was voor verandering.

Mijn beslissing om PARC 51 te verlaten was niet lichtvaardig. Het was een beslissing genomen met zelfzorg in het achterhoofd. Want in mijn vakgebied is het essentieel dat ik op mijn best ben voor mijn klanten. En om dat te kunnen doen, moet ik eerst voor mezelf zorgen.

De zoektocht naar een nieuwe ruimte was er een van introspectie en afstemming op mijn innerlijke behoeften. Nu kijk ik uit naar de stilte, een plek die echt van mij is. Een plek waar ik de mentale ruimte kan nemen die ik nodig heb, zowel voor mezelf als voor de mensen die op mij rekenen.

De reis naar zelfzorg is er een van voortdurende groei en zelfbewustzijn. Het vereist moed om trouw te blijven aan jezelf, vooral in een wereld die vaak het tegenovergestelde eist. Maar door authentiek en trouw te zijn aan onszelf, vinden we ware voldoening en kunnen we het beste geven aan degenen om ons heen.