Leadership

Sylvia · februari 14, 2023

Voeg je koptekst tekst hier toe

De wereld heeft daarom nood aan zelfbewuste, integere en authentieke leiders.
Het is belangrijk dat de leiders van vandaag een verbinding maken tussen het menselijke en het rationele.
Er ligt heel veel (transformatie) kracht in deze verbinding.

Course Information

Estimated Time: 4 weeks

Difficulty: Advanced

We zitten in een snel veranderende wereld. De wereld heeft daarom nood aan zelfbewuste, integere en authentieke leiders.Het is belangrijk dat de leiders van vandaag een verbinding maken tussen het menselijke en het rationele. Er ligt heel veel (transformatie) kracht in deze verbinding.

In deze cursus zal je zowel aan de slag gaan met je innerlijk leiderschap als met cognitieve modellen en handson tips & tricks om in het dagelijkse operationele mee aan de slag te gaan.

Leiderschap verkrijg je niet door het lezen van boeken en het volgen van cursussen, het is door levenslange toewijding aan intense reflectie en zelfinzicht, feedback van anderen en oefenen dat je je leiderschap ontwikkeld. We willen aan de slag gaan met jouw leiderschapspotentieel om dit te ontsluiten en verder te ontwikkelen. Daarom geven we jouw enkele basiskaders die als kaart kunnen dienen afgewisseld met voldoende praktijkoefeningen. Ook krijg je persoonlijke coaching en tijd om na te denken over een persoonlijk actieplan.

Na deze cursus ga je een evolutiestap genomen hebben in je (innerlijk) leiderschap, heb je zelf-inzicht verworven, heb je leren reflecteren en weten hoe te coachen. Je hebt leren feedback geven en ontvangen. Je legt de eerste stap om je verder te ontwikkelen als leider.

Dit traject bestaat uit voorbereidende theoretische e-modules, individuele contactmomenten met de lesgever en klassikale live dagen. Op live dagen ontmoeten de deelnemers elkaar en kan er vanuit de groep inspiratie gedeeld worden. Dit wordt als inspirerend ervaren, er wordt extra tips en advies meegegeven. Er is de mogelijkheid op live vragen te stellen en door bepaalde moeilijke thema’s te gaan.

Praktische informatie:

 • Elke maand toegang tot een nieuwe (e)-module die moet gevolgd worden alvorens het persoonlijke contactmoment kan vastgelegd worden.
 • Lesgever Sylvia Feytons. Sylvia heeft een master in leadership gehaald na haar Burgerlijk Ingenieur diploma. Ze is al meer dan 20 jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling en leiderschapsbegeleiding.
 • Prijs : 5985 EUR excl. BTW inclusief het cursusmateriaal, (klassikale) contactmomenten. Voor catering voor de klassikale contactmomenten betaal je 150 EUR excl.BTW.
 • Voor een andere deelnemer van hetzelfde bedrijf krijgen beide deelnemers 25% korting.
 • Individuele contactmomenten (samen een tijdstip voor vast te leggen)
  • module 1: oktober –  KernTalenten analyse 3 uur met opvolg gesprek van 1 uur
  • module 2: november – individuele coachingsessie van 2 uur
  • module 5: februari – individuele coachingsessie van 2 uur
  • module 7: april – individuele coachingsessie van 2 uur
  • module 8: mei – individuele coachingsessie van 2 uur
 • Klassikale contactmomenten gaan door Parc 51, Lummense Kiezel 51, 3511 Kermt
  • Kennismakingszoom moment 1 oktober 20:00-22:00
  • module 3 – 4: 15 januari 2022 van 9:00-16:00
  • module 6: 18 maart 2022 van 9:00-16:00
  • module 9: 17 juni 2022 van 9:00-16:00
  • Terugkom dag 1: juni 2023
  • Terugkom dag 2: juni 2024
 • Onze opleidingen zijn onderworpen aan onze algemene voorkoopsvoorwaarden. Hierin kan je ook de annulatievoorwaarden terugvinden.

Module 1: Ontdekking

In deze module ontdek je welke soorten leiderschap er bestaan en ontdek je je eigen leiderschapsprofiel door middel van een KernTalenten – analyse. Dit omvat een theoretisch gedeelte via online cursus en een individueel contactmoment met Sylvia Feytons

Module 2: Authenticiteit en kwetsbaarheid

In deze module gaan we kijken wat authenticiteit en kwetsbaarheid is. Hoe ervaar jij authenticiteit? Hoeveel momenten per dag kan je zeggen dat je heel authentiek leven? Durf je kwetsbaar zijn? Ook in het professioneel leven. We gaan in deze module gaan we na de theoretische e- module eerlijk naar onszelf kijken.  Er is een individueel contactmoment met Sylvia Feytons

Module 3: Coaching start

In module 3 gaan we kijken naar de coachende vaardigheden die een leider dient te hebben. Dit is het eerste deel van coaching. Hoe belangrijk is coachende vaardigheden voor een leider. Welke coachingstijlen zijn er? Hoe stel je effectieve coachingdoelen? En hoe delegeer je je werk zonder je schuldig te voelen en zonder controle te houden? Er is een theoretische voorbereiden e-module. Op 9 december is er een klassikaal contactmoment van 9:00 -16:00

Module 4: Coaching Feedback geven en ontvangen 

Module 4 staat helemaal in het teken van feedback ontvangen en krijgen. Hoe moeilijk vind je om feedback te geven? Misschien nog lasterig om het te ontvangen? Een authentieke leider laat dit toe maar zuivert heel goed uit wat hij juist over houdt van de feedback. In deze module wordt er ook een 360° bevraging gedaan van de peers.

Module 5: Innerlijk leiderschap

In deze module gaan we kijken naar het ontwikkelde innerlijke gevoelsleven. Kom jij als leider in contact met je gevoelsleven? Neem jij eigenaarschap op voor je (persoonlijke) ontwikkeling en voor je verantwoordelijkheden? Hoe ga je om met verantwoordelijkheid en hoe ga je om met falen? Geloof je in je eigen kracht of heb je eerder last van het impostersyndroom?

Module 6: coaching ondersteuning

In deze module gaan we in op hoe je als leider de mensen rondom jou (emotioneel) kunt ondersteunen. Module 5 was een mooie opwarmer om zicht te krijgen op je innerlijke gevoelsleven en je mate waarin je empathie (emotionele intelligentie) al dan niet al ontwikkeld is. Hoe kan je als leider een kwetsbare, emotionele cultuur ondersteunen. Hoe kan je jezelf beschermen als leider als je te veel empathie hebt ontwikkeld.

Module 7: Growth Mindset.

In deze module leer je wat het verschil is van een growth mindset en een fixed mindset. Hoe kan je je eigen mindset en bewustzijn laten evolueren aangezien dit kneedbaar is. Hoe kan je dit zien van je teamleden en hoe ga je het beste om met mensen met een fixed mindset.

Module 8: Hoe je eigen Dreamteam samenstellen?

Hoe ga je van IK naar WIJ? Wat zijn de succesvolle factoren van een succesvol team. Wat zijn de valkuilen van een team en welke dynamieken heersen er?

Module 9: Wrapping up 

In deze module 8 ga je voor jezelf de belangrijkste inzichten samenvatten, een actie plan opstellen want zoals in begin gesteld zal leiderschap de rest van je leven verder ontwikkeld dienen te worden. Je zal dit voor jezelf moeten vastleggen in een document, een presentatie, een filmpje zodat je er regelmatig naar terug kan grijpen. Je krijgt een peergroep van de deelnemers waarmee jullie regelmatig (digitaal) samenkomen om te zien hoe jullie evolueren, elkaar uit te dagen en elkaar te ondersteunen.

Terugkom dag 1

Na 1 jaar is er een klassikale terugkom dag.

Terugkom dag 2

Na 2 jaar is er een klassikale terugkom dag.

Investering met KMO portefeuille waarbij tot 30% subsidie mogelijk is. 

Deze opleiding komt in aanmerking voor KMO portefeuille. Product IK is voor de KMO portefeuille een verlener met registratienummer DV.0242801 . Indien je via de KMO portefeuille wilt betalen, gelieve de opleiding niet via de webshop aan te kopen maar rechtstreeks contact met ons op te nemen. Wij nemen dan vrijblijvend met je contact op.

Bekijk ons stappenplan voor de KMO portefeuille.

Interesse of vragen? 

Bel gerust naar Sylvia Feytons naar het nummer 0498/61.13.39 of mail haar sylvia@imagik.be

Course Instructor

Sylvia
Sylvia Author

Course Information

Estimated Time: 4 weeks

Difficulty: Advanced

Course Instructor

Sylvia
Sylvia Author

Course Information

Estimated Time: 4 weeks

Difficulty: Advanced