freelance KMO Consultant

Maak het verschil met de KMO portefeuille

Samen. KMO portefeuille

Ben je als consultant op zoek naar mogelijkheden om je diensten verder uit te breiden met het aanbieden van de KMO portefeuille?

Bij Imagik waarderen we de toewijding en het enthousiasme van freelance consultant die er bewust voor kiezen om een eigen merk op te bouwen. Als jij al deskundigheid hebt opgebouwd in het domein van consultancy, en nog niet met de KMO portefeuille werkt – of misschien doe je dat al bij een andere dienstverlener, maar voel je een sterkere connectie met de visie en missie van Imagik – dan nodigen we je van harte uit om deel uit te maken van ons toegewijde kwaliteitsmerk.

KMO portefeuille: Wat is het en welke bedrijven komen ervoor in aanmerking?

Als consultant in het bedrijfsleven is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de hulpmiddelen die beschikbaar zijn voor je cliënten, en de kmo-portefeuille is er zo één die je niet mag missen.

De kmo-portefeuille is een initiatief van de Vlaamse Overheid, ontworpen om kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) financieel te ondersteunen bij hun groei- en verbeteringsplannen. Door middel van deze regeling kunnen kmo’s subsidies ontvangen voor de aankoop van specifieke diensten die de kwaliteit van hun onderneming ten goede komen. En dit is waar jij, als consultant, in beeld komt

Als geregistreerde dienstverlener kun je jouw diensten aanbieden aan kmo’s die gebruik willen maken van de kmo-portefeuille. Het is belangrijk om je diensten te aligneren met één of meerdere van de acht thema’s die door de kmo-portefeuille worden ondersteund: bedrijfsstrategie, digitalisering, financiële geletterdheid, internationalisering, beroepsspecifieke competenties, duurzaamheid, innovatie en personeelsmanagement. Gelukkig wordt er een brede interpretatie van deze thema’s gehanteerd, wat betekent dat er veel ruimte is voor diverse expertisegebieden.


Wij bieden jou aan!

Ontdek wat wij jou te bieden hebben. 

Terwijl je geniet van de samenwerking met Imagik, behoud je volledige zeggenschap over jouw eigen merk, website en de manier waarop je jezelf in de markt zet. Jij bepaalt hoe je je unieke stempel op de coachingwereld drukt.

Je krijgt de vrijheid om je eigen ritme te bepalen. Je kiest zelf je werktijden en -dagen, waardoor je een balans kunt vinden die voor jou werkt.

Als geregistreerde dienstverlener kun je jouw diensten aanbieden aan kmo’s die gebruik willen maken van de kmo-portefeuille. Hiermee kan jouw expertise toegankelijker worden voor bedrijven die anders misschien zouden aarzelen vanwege kosten.

Het biedt je een concurrentievoordeel, omdat bedrijven die willen profiteren van deze subsidie specifiek zullen zoeken naar consultants die geregistreerd zijn binnen het kmo-portefeuille systeem.

Wij nemen de last van administratie van je schouders door onze gestroomlijnde administratie processen, zodat jij je volledig kunt richten op je passie: consultancy. Aan het eind van de maand stuur je ons simpelweg je factuur. Het is onze manier om ervoor te zorgen dat jouw talenten optimaal worden benut zonder dat je wordt afgeleid door de dagelijkse beslommeringen van administratie.

Het kan ook fungeren als een kwaliteitszegel, aangezien je erkenning krijgt van de overheid voor je diensten, wat je reputatie in de markt kan versterken.

Wat verwachten we van jou

Exclusiviteit:

Bij Imagik waarderen we toewijding en loyaliteit. Daarom vragen we dat onze consultants exclusief met ons samenwerken en geen verbintenissen aangaan met andere dienstverleners rondom de KMO portefeuille. Dit helpt ons om een consistente kwaliteit en benadering te waarborgen voor al onze cliënten, terwijl we tegelijkertijd een hechte en samenwerkende gemeenschap van professionals creëren.

Zichtbaarheid:

Ter erkenning van onze vruchtbare samenwerking vragen we je om het Imagik logo prominent op je website te plaatsen. Dit symboliseert niet alleen onze gezamenlijke inzet maar ook de kwaliteitsstandaard die we samen hanteren.

Mentorship en begeleiding

Sylvia, de oprichtster en inspirerende pionier achter Imagik, is jouw go-to mentor. Met haar rijke ervaring in diverse consultancy trajecten biedt zij waardevolle inzichten en begeleiding om je verder te helpen in je professionele reis.

Klinkt goed? Niet?

Voel jij je aangesproken door onze visie en waarden?

Het registeren als dienstverlener voor de kmo-portefeuille is een cruciale overweging voor elke consultant die zijn horizon wil verbreden. Het stelt je in staat om kmo’s, die gedreven zijn om te groeien, met jouw expertise te ondersteunen.

Als je merkt dat jouw persoonlijke visie en overtuigingen samenvallen met die van ons, laat deze kans dan niet aan je voorbijgaan. We verwelkomen je graag in ons netwerk. Door deze samenwerking ben je in staat om alle voordelen van de KMO-portefeuille te benutten.

Samen staan we sterk en kunnen we een blijvende, positieve impact maken – niet alleen voor onszelf en onze cliënten, maar voor een wereld die voortdurend in beweging is.

Sluit je aan bij Imagik als freelance KMO consultant. Registreer je en vergroot snel je netwerk en mogelijkheden uit.

Veel gestelde vragen

Om als coach voor Imagik te werken, is het momenteel vereist dat je ten minste een junior KernTalentenanalist bent. Analisten die nog in opleiding zijn, worden op dit moment niet geaccepteerd. Deze keuze is gemaakt om de kwaliteit en expertise te waarborgen die we aan onze klanten willen bieden. In de toekomst kan het beleid evolueren, waarbij we mogelijk ook coaches buiten het KernTalenten domein overwegen. Echter, voor nu, is een certificering als junior KernTalentenanalist de minimale standaard.

Absoluut. De mate van ondersteuning varieert echter afhankelijk van je associatieniveau met Imagik.

Als onafhankelijke coach ontvang je voornamelijk ondersteuning tijdens de intervisiemomenten. Daarnaast is het essentieel om jaarlijks minimaal één uur intervisie met Sylvia, de oprichtster van Imagik, in te kopen. Dit zorgt ervoor dat we de kwaliteit en coherentie van de coaching kunnen bewaken, zelfs als je onafhankelijk opereert.

Als je kiest om als Imagik coach te werken, wordt je ondersteuning naar een hoger niveau getild. Er zijn maandelijkse bijeenkomsten gepland om ervoor te zorgen dat je up-to-date blijft met de nieuwste ontwikkelingen en inzichten. Bovendien is het verplicht om elk kwartaal een intervisiemoment met Sylvia te hebben. Deze regelmatige check-ins zijn cruciaal om de hoogwaardige standaard te handhaven waar Imagik voor staat.

Verder krijgen Imagik coaches de exclusieve kans om deel te nemen aan Imagik’s coachingopleidingen. Hoewel deze opleidingen betalend zijn, bieden ze een schat aan kennis en zijn ze een geweldige kans voor verdere professionele groei.

Bij Imagik begrijpen we dat flexibiliteit cruciaal kan zijn voor veel professionals, en we streven ernaar dit te bieden aan al onze coaches. Zowel als onafhankelijke coach als Imagik coach heb je de vrijheid om je professionele agenda naar wens in te vullen. Dit geeft je de autonomie om je werkuren aan te passen aan je persoonlijke levensstijl en verplichtingen.

Echter, er zijn enkele verplichtingen waaraan je moet voldoen. Intervisiemomenten zijn vooraf gepland en het is essentieel dat alle coaches hier minstens tweemaal per jaar bij aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat we een consistente kwaliteit en visie behouden.

Voor Imagik coaches voegen we daar nog wat aan toe: we verwachten je aanwezigheid bij onze maandelijkse teammeetings. Deze bijeenkomsten zijn een kans om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen binnen het bedrijf, te leren van collega’s en te netwerken. Bovendien zijn er Imagik events die gedurende het jaar plaatsvinden, en het is cruciaal voor Imagik coaches om hierbij aanwezig te zijn om het merk te vertegenwoordigen en bij te dragen aan de gemeenschap die we samen opbouwen.

Bij Imagik geloven we sterk in de autonomie en het welzijn van onze coaches. Daarom heb je de volledige vrijheid om je vakantiedagen zelf in te plannen. Het aantal dagen dat je vrij neemt, is ook volledig naar eigen keuze. Of je nu een lange vakantie nodig hebt of verschillende korte uitstapjes gedurende het jaar, we begrijpen dat iedereen unieke behoeften heeft als het op rust en herstel aankomt. We vertrouwen erop dat onze coaches hun vakantietijd verstandig zullen plannen met het oog op hun professionele verantwoordelijkheden en de behoeften van hun cliënten.

Graag willen we wel vragen dat je bij de vakantieplanning wel zoveel mogelijk rekening houdt met de planning van de teammeeting, Imagik events, teambuilding. Al begrijpen we natuurlijk dat dit niet altijd mogelijk is. 

Bij Imagik hechten we veel waarde aan teamcohesie en -dynamiek. Onze teambuilding activiteiten zijn specifiek ontworpen om de band tussen onze coaches te versterken en samenwerking te bevorderen.

Voor onafhankelijke coaches zijn deze teambuilding activiteiten geheel vrijwillig. We nodigen je van harte uit om deel te nemen en het team beter te leren kennen, maar er is geen verplichting.

Echter, voor onze Imagik-coaches zijn deze activiteiten verplicht. Dit komt omdat wij geloven dat een hecht team zorgt voor betere resultaten, samenwerking en een gezondere werkomgeving. Het bijwonen van deze activiteiten stelt je in staat om volledig geïntegreerd te raken in de Imagik-cultuur en maximaal te profiteren van de vele voordelen die het werken in een hecht team biedt.

Ja, bij Imagik waarderen we de relaties die coaches hebben opgebouwd met hun huidige klanten. Je bent zeker welkom om je huidige klanten te introduceren bij het Imagik-platform. Voor elke toekomstige aankoop die jouw aangebrachte klanten op ons platform doen, ontvang je een commissie van 10%. Echter, zorg ervoor dat je klanten zich goed bewust zijn van deze overgang en dat ze zich comfortabel voelen bij deze overstap.

Om als coach op het Imagik-platform te werken, heb je voornamelijk een stabiele internetverbinding nodig. Al onze tools en applicaties draaien online, wat betekent dat je geen specifieke software hoeft te downloaden of te installeren. Zolang je toegang hebt tot het internet, kun je inloggen op ons platform en alle benodigde tools en bronnen benutten. Het is wel aan te raden om een betrouwbare computer of tablet te hebben voor de beste gebruikservaring, maar er zijn geen specifieke technische specificaties vereist..

Bij Imagik hanteren we een gestroomlijnd en transparant betalingsproces. Als coach factureer je maandelijks voor je diensten. In onze online tools wordt nauwkeurig bijgehouden welke uren je hebt gepresteerd en welke commissies je hebt verdiend, zodat er altijd duidelijkheid is over wat je kunt factureren. Of je nu wordt betaald voor daadwerkelijk gepresteerde uren, sessies of op basis van commissie, alles is helder en overzichtelijk terug te vinden in het systeem. Zo zorgen we ervoor dat je altijd weet waar je aan toe bent en je je volledig kunt richten op je coachingwerkzaamheden.

Wanneer je besluit samen te werken met Imagik, leggen we de wederzijdse verwachtingen en verplichtingen vast in een contract. Dit zorgt voor helderheid en duidelijkheid voor beide partijen. Het contract wordt aangeboden wanneer we vanuit beide kanten een positief gevoel hebben over de voorgestelde samenwerking. Mocht je op een gegeven moment overwegen om de samenwerking te beëindigen, dan vind je de specifieke bepalingen over opzegtermijnen en eventuele andere verplichtingen in dit contract. We streven altijd naar een transparante en eerlijke relatie met onze coaches, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Loopbaancheques zijn een uniek initiatief van de VDAB, specifiek ontworpen voor inwoners van Vlaanderen. Met dit systeem kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in loopbaanbegeleiding profiteren van een financiële ondersteuning. In plaats van het volledige bedrag voor loopbaanbegeleiding te betalen, dekt de VDAB een aanzienlijk deel van de kosten, waardoor de klant slechts een fractie van het gebruikelijke tarief betaalt.

Het is een geweldige manier om professionele begeleiding toegankelijker te maken voor iedereen die overweegt een nieuwe richting in zijn of haar carrière in te slaan of eenvoudigweg meer inzicht wil krijgen in hun huidige loopbaanpad.

Voor gedetailleerde informatie over loopbaancheques, hun voorwaarden en hoe je ze kunt aanvragen, raden we je aan de officiële VDAB website te bezoeken.

Bij Imagik geloven we in het opbouwen van diepgaande, vertrouwde relaties met onze coaches en het handhaven van een consistent niveau van dienstverlening aan onze klanten. Er zijn enkele kernredenen waarom we exclusiviteit waarderen in onze samenwerkingen:

 1. Kwaliteitsborging: Door exclusief met Imagik samen te werken, kunnen we samen zorgen voor een uniforme, hoogwaardige coachingervaring voor alle klanten. Dit helpt bij het handhaven van de reputatie en standaard van ons merk en onze diensten.

 2. Voortdurende training en ontwikkeling: Wij investeren veel in de training en professionele ontwikkeling van onze coaches. Exclusiviteit zorgt ervoor dat de tijd, middelen en training die we bieden optimaal worden benut.

 3. Diepere samenwerking: Exclusieve samenwerking stelt ons in staat om dieper te duiken in de specifieke behoeften, uitdagingen en groeimogelijkheden van elke coach, waardoor we een meer op maat gemaakte ondersteuning kunnen bieden.

 4. Duidelijkheid voor klanten: Het vermijdt verwarring voor klanten over de affiliatie en standaarden van een coach, waardoor ze met vertrouwen kunnen kiezen voor een Imagik-coach.

 5. Vermijden van belangenconflicten: Exclusiviteit zorgt ervoor dat er geen tegenstrijdige belangen of dubbele loyaliteiten zijn, waardoor zowel coaches als klanten in het beste belang van de klant kunnen handelen.

We begrijpen dat exclusiviteit een belangrijke beslissing is voor elke coach. Daarom willen we benadrukken dat onze verwachting voor exclusieve samenwerking is gebaseerd op wederzijds vertrouwen, respect en de gedeelde visie om klanten de best mogelijke ervaring te bieden.

Bij Imagik nemen we de privacy en bescherming van persoonsgegevens zeer serieus. We begrijpen het belang van vertrouwen en transparantie, en daarom hebben we de volgende maatregelen genomen om de privacy van onze klanten en coaches te waarborgen:

 1. Conformiteit met VDAB-normen: We volgen dezelfde privacyvoorwaarden als voorgeschreven door VDAB, wat een strenge en klantgerichte benadering van gegevensbescherming garandeert.

 2. Duidelijke contractuele afspraken: Elk contract met onze coaches en partners bevat duidelijke bepalingen over privacy en gegevensbescherming. We vragen alle betrokkenen deze voorwaarden te onderschrijven en zich eraan te houden.

 3. Veilige gegevensopslag: We maken gebruik van geavanceerde technologieën en beveiligingspraktijken om ervoor te zorgen dat persoonlijke informatie veilig en beschermd is tegen ongeautoriseerde toegang, wijziging, openbaarmaking of verwijdering.

 4. Beperkte gegevenstoegang: Alleen bevoegd personeel heeft toegang tot persoonlijke gegevens, en dit alleen voor legitieme zakelijke doeleinden.

 5. Openheid en transparantie: We streven ernaar om duidelijk en transparant te zijn over hoe we persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en beschermen. Onze privacyverklaring is voor iedereen toegankelijk en geeft gedetailleerde informatie over onze praktijken op dit gebied.

 6. Rechten van betrokkenen: We respecteren de rechten van individuen met betrekking tot hun persoonlijke gegevens. Dit omvat het recht op inzage, correctie, verwijdering en andere rechten die zijn vastgelegd in de relevante privacywetgeving.

In een wereld waarin privacy steeds belangrijker wordt, willen we bij Imagik een voorloper zijn in het beschermen van de rechten en gegevens van onze klanten en partners.

Je kan ook aan de slag als...

Freelance
Loopbaancoach

Ben je coach en wil je met loopbaancheques werken?

Bij Imagik ondersteunen we gepassioneerde coaches die een eigen merk willen vestigen. Als je affiniteit voelt met onze visie en missie, sluit je aan bij ons loopbaancentrum.

Samen versterken we loopbaantrajecten en maken voor velen een groot verschil.

Freelance
Kerntalenten analist

Deel je onze waarden maar wil je liever je onafhankelijk behouden? 

Bij Imagik begrijpen we de passie en de drive van kerntalenten analisten die hun eigen merk willen opbouwen vanuit autonomie om zo hun eigen stempel uit te drukken.

Maar we begrijpen ook de uitdagingen die ermee gepaard gaan. Laat ons jou helpen!

Freelance
Imagik Coach

Ben jij een gepassioneerde analist/coach, maar voel je je soms wat geïsoleerd? 

Ben je dol op de menselijke connectie, maar raak je ontmoedigd door de technische en marketing aspecten van het runnen van je eigen bedrijf?

Voeg je bij Imagik en versterk samen onze missie en visie. Samen maken we een groter verschil!