Kerntalenten analyse

Met een kerntalenten analyse krijg je een genuanceerd zicht op jouw unieke blauwdruk van karakter, talenten en motivatie. Vind je passie en maak een leven lang bewuste keuzes, op het werk en daarbuiten.

Zoektocht naar passie

Wat is een passie? Voor Imagik is het dat wat je levensvreugde geeft. Wat je doet stralen en energie geeft. Doe je iets met passie, dan lijkt de wereld soms stil te staan of te vervagen en voel je kracht in  jezelf. Passie zorgt ervoor dat je kan doorzetten wanneer het moeilijker gaat en rechtveren na een tegenslag.

Herinner jij je nog zo’n moment? Ken jij jouw passie? Weet jij nog wanneer je er laatst mee bezig was?

Je passie vinden is niet eenvoudig. Integendeel, onze opvoeding, onderwijs en arbeidsmarkt stimuleren ons te weinig om ze te ontdekken en ontplooien. Maar als je niet kan doen wat je intrinsiek motiveert, waar haal jij dan energie vandaan? Hoe maak jij dan het verschil?

Met een kerntalentenanalyse ontdek jij waar je passie ligt en hoe jij je groei in eigen handen kan nemen.

Jouw unieke blauwdruk

Met een kerntalenten analyse ontdek jij waar je passie ligt en hoe jij je groei in eigen handen kan nemen. Je ontdekt jouw unieke blauwdruk van talenten.

Wil jij:

 • jouw innerlijke drijfveer ontdekken;
 • weten wat jou levensvreugde geeft;
 • inzicht krijgen in jouw talenten;
 • weten wat jou energie geeft
 • weten wat jou energie kost
 • een leven lang bewuste keuzes maken?

Kerntalenten analyse

Een kerntalenten analyse plaatst je niet in een hokje. Ze vertelt meer over wie jij kan worden dan wie je vandaag bent en gisteren was.

Een kerntalentenanalyse geeft je inzicht in je aard, potentieel en intrinsieke motivatie. Daarvoor gaan we helemaal terug naar je kindertijd. Terwijl je speelde toonde je immers spontaan je kerntalenten.

Een kerntalentenanalyse vertrekt vanuit de idee dat je geboren bent met een blauwdruk van 23 kerntalenten. Deze kerntalenten kan je sterk, half of klein hebben.

Elk van deze KernTalenten kan je groot, half of klein hebben. Een klein KernTalent betekent dat het je energie kost om dit talent in te zetten. Een sterk KernTalent betekent dat je erg veel energie krijgt om het in te zetten maar ook dat je hierin kan uitblinken.

Het is een misvatting dat alles wat je goed kan altijd gelinkt is met een sterk KernTalent. Iets wat je goed kan is overigens niet altijd een sterk kerntalent.

 

Ontdek onze nieuwsbrief.

Welke kerntalenten zijn er?

Er zijn 2 soorten KernTalenten. Een sterk KernTalent moet je leggen. Zo niet, ontbreekt er iets. Dit kan leiden tot verveling en burn- of bore-out. Een klein KernTalent leggen kost energie. Als ze te veel ingezet moeten worden, leidt dit tot energielekken. Deze kunnen leiden tot stress en burn- of bore-out.

Sterke kerntalenten:

 • geven energie
 • zijn makkelijk in te studeren of oefenen
 • zet je gemakkelijk om in competenties
 • pas je graag toe
 • passen bij jou

Kleine Kerntalenten:

 • kosten energie
 • zijn moeilijker in studeren of oefenen
 • zet je moeilijker om in competenties
 • zet je minder graag in
 • passen minder bij jou

Een kerntalenten analyse geeft jou

Met een kerntalenten analyse ontdek jij waar je passie ligt en hoe jij je groei in eigen handen kan nemen. Je ontdekt jouw unieke blauwdruk van talenten.

Een kerntalenten analyse geeft jou:

 • inzicht in jouw unieke blauwdruk van karakter, talenten en motivatie
 • inzicht in jouw passie(s)
 • een antwoord op de vraag wie jij bent en wie je kan worden
 • een analyse die je op alle levensdomeinen kan gebruiken
 • een leven lang bewuste keuzes

Imagik werkt met gecertificeerde Kerntalenten analisten.  Methodologie door CoreTalents

DE IMAGIK APP

Ontketen je potentieel met de Imagik App!​​

Transformeer je kerntalenten analyse van een eenmalig inzicht naar dagelijkse actie.

Bij 90% van de mensen verdwijnt het waardevolle inzicht van hun kerntalenten analyse in de achtergrond na de sessie. Daarom hebben wij de Imagik kerntalenten ontwikkeld.  

Koop nu toegang tot de Imagik applicatie en benut je kerntalenten levenslang!

De kracht van je kerntalenten, nu slechts één tik verwijderd.

een hand die een smartphone vasthoud met een afbeelding van het Imagik App

Wat zijn de opties?

Om ervoor te zorgen dat je de meest geschikte ervaring met de Imagik kerntalenten app krijgt, hebben we drie aankoopplannen ontwikkeld. Elk plan is ontworpen met verschillende behoeften in gedachten. Hieronder vind je een handig overzicht om te bepalen welke optie het best bij jou past:

Light

De goedkoopste manier voor het verkrijgen van jouw individuele blauwdruk

€250*

/incl. BTW​

*Toegang tot onze Imagik app is apart bij te kopen – €150

Standaard​

Een goed fundament voor het maken van toekomstige duurzame keuzes. ​

€600*

/incl. BTW​

*Toegang tot onze Imagik app is apart bij te kopen  – Zie VIP

VIP

Als je kiest voor ware diepgang op elk niveau om jezelf te leren kennen. ​

€750

/incl. BTW​

** nieuwe features buiten deze bij kunnen betalend zijn.

Op deze manier verkrijgen wij jouw unieke blauwdruk:

Je kan een gratis kennismaking met ons inplannen zodat je ons kan leren kennen en beslissen of wij de juiste partner voor je zijn. We luisteren naar je vraag en maken duidelijk wat jij van ons mag verwachten.

De volgende stap is een grondige voorbereiding. We sturen je een link naar een online vragenlijst die je voor de analyse dient in te vullen. Op basis van deze vragenlijst krijgen wij bij de analyse al een goed zicht welk richting het uitgaat. De antwoorden van de vragenlijst zijn echter input voor ons, de echte analyse gebeurt tijdens het analyse gesprek. 

In het analyse gesprek overlopen we de vragenlijst en duiken we in de diepte hoe dat jij met jouw favoriete speelgoed gespeeld hebt. Op het einde van de analyse wordt jouw blauwdruk helder en wordt deze ook met een duidelijke uitleg terug naar je gekoppeld.

Afhankelijk van het plan dat je hebt aangekocht hebt, duur het analyse gesprek 2 uur of  4 uur.

Indien je voor het plan gekozen hebt van 4 uur wordt er ook een diepte- interview afgenomen en worden er connecties gelegd met jouw kerntalenten blauwdruk.  We gaan na hoe en in welke mate jouw kerntalenten zich tot dat moment manifesteerden in je studies en loopbaan.

Na de analyse en toelichting ontvang je levenslange toegang te krijgen tot onze Imagik applicatie.

Hierin verkrijg je een gedetailleerd verslag waarin we jouw blauwdruk visueel weergeven en alle kerntalenten grondig toelichten.


Indien je na de kerntalenten analyse concreet aan de slag wilt gaan in je dagelijkse leven met deze inzichten, bieden wij ook natrajecten aan.

We kunnen verder bekijken hoe je jouw unieke blauwdruk elke dag kan inzetten. We kijken dieper naar jouw unieke vraag, dit kan zijn zowel rond ondernemerschap, als loopbaan, als in privé sfeer.

Het opvolgtraject is volledig geïndividualiseerd.

Ben jij klaar om gewoon te zijn wie je bent?

Ontdek verder ons aanbod:

Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafde professionals ervaren dagelijks drempels op de werkvloer. In ons gespecialiseerde traject voor hoogbegaafden coachen wij jou naar je volle potentieel. We werken ook met organisaties die hoogbegaafden beter willen integreren op hun werkvloer.

Loopbaanbegeleiding

Sta je op een kantelpunt in je carrière? Weet je niet hoe je jouw talenten laat floreren? Ben je kwijt wat jou energie geeft? Als jij écht naar jezelf durft kijken, helpen wij je inzicht te krijgen in jouw potentieel en talenten. Van daaruit bouwen we aan een loopbaan die bij jou past.

High performance coaching

Professioneel succes vereist doeltreffend handelen. Daarvoor moet je eerst jezelf, je talenten en valkuilen grondig kennen. Als jij klaar bent voor een fundamentele aanpak, coachen wij jou naar daadkrachtig en efficiënt eigenaarschap en professioneel succes vanuit je roeping.